Over ons

1992 : Oprichting

EK Coatings is opgericht in het jaar 1992, toen nog bekend onder de naam Koppers Coatings. Oprichter Leon Koppers uit IJsselstein kwam geregeld als klant bij een poedercoater. Zijn handen gingen jeuken en Leon besloot voor zichzelf te beginnen. Samen met meewerkend voorman Pierre van den Engel heeft Leon in korte tijd een sterk klantenbestand weten op te bouwen. Vanaf 2020 is het bedrijf overgenomen door Ren van der Horst.

chemische voorbehandeling

De metalen werden voorbehandeld door middel van stralen en schooperen. Leon besluit al snel dit uit te breiden en start met de bouw van een chemische voorbehandeling. De dertien baden en de droogoven zijn een flinke investering. Maar het geld (en de moeite) zijn het waard! Meer materiaalsoorten kunnen goed worden voorbehandeld waardoor steeds meer bedrijven hun weg weten te vinden naar Montfoort.

Terug van weggeweest

In 2000 besluit Leon het bedrijf te verkopen aan een constructiebedrijf en een verzinkerij. In 2009 nemen Leon en Pierre samen het poedercoatgedeelte terug. De naam wordt gewijzigd in EK Coatings.

2020 : Overname Van der horst

In januari 2020 neemt Ren van der Horst het poedercoatbedrijf over. Ren is een ondernemende Westlander. Hij is al jaren actief in de natlak. Spuitbedrijf R. van der Horst – opgericht in 1974 door vader René – spuit verwarmingsbuizen en constructiemateriaal voor de glastuinbouw. Benieuwd?

Toekomst?

De basis staat sterk. Vakkundige medewerkers, goede producten en materiaal. Een hoge kwaliteit afleveren, nu en in de toekomst. Hiervoor moet worden blijven geïnvesteerd en worden gekeken naar ontwikkelingen. Waar zijn mogelijkheden? Wat kan beter? Dit met behoud van het persoonlijke karakter dat EK Coatings al die jaren heeft gehad.