Poedercoating

Wat poedercoaten is? Het elektrostatisch aanbrengen van een poeder op metaal. Het metaal wordt hierin in de oven naar de juiste objecttemperatuur gebracht, waardoor de poederdeeltjes smelten. De poeder hecht zich vast aan het object en hardt uit tot een coatlaag.

De kwaliteit van een poedercoatsysteem, lange levensduur en behoud van glans en kleur is sterk afhankelijk van het vooraf maken van de juiste keuzes. De voorbehandeling bepaalt in hoge mate de kwaliteit. Ook de laagdikte en het type poeder dragen hieraan bij. Wij denken dan ook graag mee wat zorgt draagt voor het beste resultaat voor iedere specifiek object. Hoe ons proces er uit ziet? Dat lees je in onderstaande drie stappen.

PROCES in 3 stappen

PLEEG ONDERHOUD

Metalen met een goede oppervlaktebehandeling zullen onder normale omstandigheden een levensduur van een flink aantal jaren hebben. De levensduur blijft wel afhankelijk van de wijze en frequentie van het onderhoud hierop. Met een correcte en tijdige reiniging  zorg je er voor dat het object de esthetische eigenschappen behoud. Bovendien voorkom je dat chemische stoffen inwerken op de beschermlaag.

Hoe vaak een object dient te worden schoongemaakt is afhankelijk van de vuil belastende factoren van de omgeving. Advies nodig? We helpen je graag!

Projecten in beeld

Transportschade? Dat willen we voorkomen! Vandaar dat we objecten zorgvuldig verpakken. En als we de complimenten van onze klanten mogen geloven, doen we dit met succes!

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil
je een vrijblijvende offerte?

Neem contact op met
Dennis Zwinkels

E-mail: info@ekcoatings.nl
Telefoon: +31 6 83 965 436

Aanvraag formulier

Download hieronder ons aanvraagformulier.